(untitled) (Belügyi Szemle, 2023)
Dr. Fialka György fél évszázada kezdte karrierjét az állambiztonság szakterületén, ahol vezetői feladatokat is ellátott. 1987-től kezdőden a rendészeti felsőoktatásban is tevékenykedett, 2018-ban címzetes egyetemi docensi kinevezésben részesült. 1995-től a magánbiztonsági szektorban töltött be vezetői pozíciókat: többek között a GE Budapest Bank biztonsági igazgatója volt kilenc éven át. 2017-től a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnöke, így lehetősége volt a legmagasabb pozícióból nyomon követni és véleményezni a szakterületet érintő jogszabályi és társadalmi változásokat. Elnök úrral Fazekas-Pátyodi Szandra szerkesztőségi munkatárs és Dr. Szabó Csaba főszerkesztő-helyettes beszélgetett.