(untitled) (Belügyi Szemle, 2024)
Cél: A tanulmány sajátos nézőpontból közelíti meg a tömegrendezvények, azon belül pedig a sportrendezvények biztonságának rendészeti vonatkozásait, hiszen a vizsgálat középpontjában nem a klasszikus látványcsapatsportágak, hanem az autósport áll. E nézőpont lehetővé teszi, hogy nemcsak a rendezvényre látogató nagy létszámú résztvevő, hanem a sport veszélyes üzemi jellegéből fakadó biztonsági kérdéseket is tárgyalja a szerző. Módszertan: A tanulmány feldolgozza a különleges helyszín és esemény biztonsági tényezőit, valamint kiemeli a hagyományos sportrendezvényekkel kapcsolatos egyezőségeket, különbségeket. Kutatási módszerként elsősorban a sportjogi, sportrendészeti szakirodalom, valamint a magyar autósport-rendezvények rendőri biztosításában szerzett szakmai tapasztalatok feldolgozását alkalmazza a szerző. Megállapítások: A szerző a kutatás eredményeként megállapításokat tesz az innovatív jogi, technikai, technológiai és rendészeti eszközök, módszerek biztonság érdekében való alkalmazására. Érték: A kutatás értékét tekintve elsősorban a hiánypótló jelleg emelhető ki, hiszen a rendészeti kérdéseket tanulmányozó szerző egyedülálló módon foglalkozik az autósport-rendezvények biztonsági kérdéseivel. Szintén kiemelkedő értékként jelenik meg a tanulmányban a magyar autósport-rendezvények biztosításában jártas szakemberek gondolatainak, tapasztalatainak összefoglalása.