(untitled) (Belügyi Szemle, 2025)
Cél: A publikáció célja, hogy bemutassa az információbiztonság-tudatosság fejlesztésének szükségességét és annak módszereit, valamint az elmúlt évtized legelterjedtebb csalási formáit. Módszertan: A tanulmány több hazai kutatás és szakcikk feldolgozásával azok szintézisét végzi el. Megállapítások: Az információbiztonság-tudatosság fejlesztése minden korosztály számára fontos, mivel a lakosság nagy többsége napi szinten kapcsolódik az internethez. Ehhez szükség van a rendszeres oktatásra, valamint az aktuális támadási trendek ismeretére. Fontos, hogy a fejlesztés, oktatás során az online felhasználók elméleti ismeretek mellett a lehető legtöbb, a mindennapi életben is használható gyakorlati ismeretre is szert tegyenek. A figyelemfelkeltéshez szükséges lehet az egyes oktatási módszertani elemek kombinálása is. Érték: A szerzők szándéka szerint a publikáció segít bemutatni az információtudatosság fejlesztésének fontosságát és szükségességét.