(untitled) (Belügyi Szemle, 2012)
A Tisza-medencei Tarpa gátjának átszakadása a múlt század egyik legnagyobb természeti katasztrófája volt Magyarországon. A 2012. január 1-jén hatályba lépett új katasztrófavédelmi törvény legfontosabb módosításait kiemelve, valamint az árvíz 10. évfordulójára reflektálva a szerző felidézi az események krónikáját, a szervezés védelmi tevékenységet, valamint az újjáépítés és a kitelepítés tapasztalatait.