(untitled) (Belügyi Szemle, 2011)
Az ítélkezési statisztikák elemzését követően a szerző megállapítja, hogy a magyar büntetőbírói gyakorlat nem tekinthető enyhének. Az ítéletek a bűncselekmény súlyához és az elkövető priuszához igazodva az elmúlt években következetes mintázatot mutattak. Így a valódi kérdés nem az ítélkezési gyakorlat szigorúsága vagy enyhesége körül forog, hanem sokkal inkább az arányosságra, a méltányosságra, valamint arra vonatkozik, hogy a bíróság miként azonosította a cselekményt és az elkövetőt.