(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
Az említett tudományoskonferencia-kötet, amely egy igazi, nagybetűs könyv, a szó klasszikus tipográfiai értelmében. A külső, a tudomány tiszteletét mutató hófehér, fényes papír borító, amely magába foglalja a 357 számozott lapoldalt, ami szintén azt erősíti az olvasóban, hogy ebben lesz mit olvasni. A fedőlapon szinte kiált a határőr-zöld színű feliratozás, a határőrség emblematikus figurája a turulmadár, a karmai közt fogott karddal, amely már utal a kötet készítőire. A kiadás helyeként megjelölt Pécs a megszűnt Határőr Igazgatóság központja volt 2007 végéig. A rendszerváltozás időszakában létrejött Magyar Hadtudományi Társaság 1991-től működő Határrendész, később Határőr Szakosztályának keretein belül 2000-ben alakult meg nyolc lelkes határőr tiszttel, a tudományt tisztelő és művelő szakemberekkel a pécsi szakcsoport. Ez a jövőre két évtizedes múltra visszatekintő gárda az alapító, Szent László ünnepéhez kapcsolt konferenciáját a következő évben szervezte meg először. Az első tudományos kötetét 2002-ben adta ki, a jelenlegi a XXI. számot viseli.