(untitled) (Belügyi Szemle, 2020)
Bencze József rendőr altábornagy 2007. május 29. és 2010. június 30. között vezette az Országos Rendőr-főkapitányságot. 2011 és 2016 között Magyarország szkopjei, majd 2016-tól manilai nagykövete. Mindenképpen különös élmény lehet egy idegen ország mindennapjait belső szemlélőként figyelemmel kísérni, nagykövetként naprakész információk birtokában lenni. Ha minden megy a saját medrében, akkor is érdekességekben gazdag, akár izgalmasnak is mondható tapasztalatokat szerezhet az ember. Mi a helyzet egy rendkívüli esemény bekövetkezése esetén? Hogyan látta, élte meg Magyarország manilai nagykövete a koronavírus-járvány terjedését, illetve annak hatósági kezelését a Fülöp-szigeteken? Többek között erről is kérdeztük Bencze József nagykövet urat, akinek Szabó Csaba tette fel a kérdéseket.