Viselkedésértés: Hallsworth és Kirkman azonos című könyvének ismertetése (Belügyi Szemle, 2023)
Cél: Az MIT Press Essential Knowledge sorozatában az olvasó számára hozzáférhető, tömör, mégis érdekes és teljesen naprakész információkat talál. Eddig a sorozat következő tagjait tekintettük át: Neuroplasticity (Németh, 2021a), Anticorruption (Németh, 2021b), Collaborative Society (Németh & Szabo, 2022), Critical Thinking (Németh, 2022b).Módszertan: Minden egyes részt a téma kiváló szakértői írtak, a nem szakértők számára is érthető nyelven. Így az egyes témák aktuális kutatási adatai és eredményei valóban felhasználhatók. Manapság nem könnyű megtalálni a világhálón beszerezhető információk végtelen halmazában azokat, amelyek lényegében az alapvető ismereteket nyújtják egy adott témában (Tidor, 2020).Megállapítások: A Behavior Insight a tudatos gondolkodás és a tudattalan cselekvési folyamatok jelenlegi és lehetséges későbbi kapcsolatát vizsgálja, illetve azt, hogy hogyan lehet azt etikusan használni és fejleszteni az emberiség javára.Érték: A könyv bemutatja a tudatos gondolkodás és cselekvés fontosságát, amelyet eddig csak a tudósok ismertek.
Keywords: viselkedés; manipuláció; kommunikáció; viselkedéstörténet