Irányzatok a bűnügyiprofil-alkotásban (Belügyi Szemle, 2011)
A bűnözői profilalkotást számos tévhit és általános homály övezi. Ez részben azzal magyarázható, hogy a szakterületen belül több irányzat és iskola is párhuzamosan létezik. A tanulmány tisztázza az alapfogalmakat, és bemutatja az olvasónak a négy fő iskolát, valamint három kevésbé elterjedt irányzatot. Ezt követően a szerző áttekintést ad a bűnözői profilalkotás magyarországi alkalmazásáról.
Keywords: profilalkotás; elkövető; módszer