Európa és a migráció (Belügyi Szemle, 2019)
A migráció jelensége mindennapjaink része lett, televízióban látjuk, rádióban halljuk, újságokban és az online médiában olvassuk a róla szóló híreket. Ennek ellenére – saját kutatásaim is azt igazolják – nem rendelkezünk megfelelő mennyiségű megbízható információval. Ezért is hiánypótló a Honvéd Vezérkar Tudományos Kutatóhely gondozásában a Zrínyi kiadónál megjelent Európa és a migráció című tanulmánykötet. A könyv szerkesztői, Besenyő János, az Óbudai Egyetem Biztonságtudományi Doktori Iskolájának oktatója, Miletics Péter, a HM kutatóhely munkatársa és Orbán Balázs, a Századvég Migrációkutató Intézet volt főigazgatója a szakterület avatott szakértői. Kiemelendő, hogy a tanulmánygyűjtemény nem csupán egyetlen tudományterület szemszögéből vizsgálja a migrációt, hanem multidiszciplináris, illetve az államtudomány területén használt integrált transzdiszciplináris megközelítésben.
Keywords: könyvrecenzió; Európa; migráció