A kulturális javak hatékony rendészeti eszközei Olaszországban az adatbázisok és a tömegtájékoztatás tükrében (Belügyi Szemle, 2020)
Az olaszországi kulturális javak rendészeti védelmének alappillére az az adatbázis, amelyet a tanulmányban bemutatok. A Leonardo, valamint az iTPC olyan lehetőségek, amelyek a kulturális javak illegális kereskedelmének visszaszorítását lehetővé tevő, a következő IT adatbázisoknak tekinthetők. Ezekkel az adatbázisokkal a nemzetközi rendészeti szervek még nem rendelkeznek. A tanulmányban olaszországi tanulmányutak alkalmával készített interjúkat, és az itt szerzett tapasztalatokat használom fel. A modern technológia, valamint enneksegítségével a tömegtájékoztatás elengedhetetlen a kulturális javak védelmének fokozása érdekében.
Keywords: kultúrális örökségvédelem; digitalizáció; Carabinieri TPC; Olaszország