Közúti közlekedési balesetek miatt kialakult torlódások okozta időveszteség csökkentésének lehetőségei, avagy miként gyorsítható a helyszíni eljárás (Belügyi Szemle, 2021)
A közúti közlekedési balesetek okozta forgalmi torlódások jelentős nemzetgazdasági károkat okoznak. Jogos igénye a társadalomnak, hogy a közlekedési balesetek helyszínén a szükséges eljárás a lehető legrövidebb időn belül befejeződjön, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt. Jelen tanulmány arra vállalkozik, hogy feltárja a kialakult torlódás mértékét befolyásoló tényezőket, és javaslatokat fogalmazzon meg a baleset miatt kialakult forgalmi torlódás idejének minimalizálására.
Keywords: közlekedésbiztonság; közlekedési baleset; balesetmegelőzés; intézkedési kötelezettség